Kropp och knopp med Rakel

tobbe

Tobias Billström har under den senaste tiden haft problem med att hans uttalanden inte riiiikigt blivit som han hade tänkt sig. Men lugn i stormen Tobbe, här ska du få några personliga och till dig speciellt skräddarsydda tips på hur DU kan bli en bättre politiker (och kompis):

 •  Om du någon gång får för dig att att gå emot vad ditt parti och dina vänner har röstat igenom (som, låt säga, papperslösas barns rätt till att gå i skolan upp till gymnasiet). Säg det inte till DN. Vissa saker är bättre att hålla för sig själv, även om man ibland kan känna att man behöver dela med sig av sina känslor. Om du ändå känner att du måste prata med någon om detta: prata med någon vuxen som du litar på. Alltså: vuxen du litar på,  inte regionaltryckt press.

 • Om du ändå av någon konstig anledning skulle få för dig att göra ovanstående; se till att att lösa det på ett smooth sätt. Kom ihåg att vissa saker tar tid. Ibland kan det vara svårt att vinna tillbaka förtroendet från de man har svikit på en gång. Låt dig inte lockas av en snabb lösning som att till exempel låta din pressekreterare dagen efter säga någonting som: ”Han sa fel. Även ministrar gör fel ibland” (om precis ALLT du tidigare sagt). Dina kompisar kan få intrycket av att man inte kan lita på dig.
 • Att vara en bra kompis kan vara svårt ibland, det är INTE onormalt att tycka det. Vissa människor är mer känsliga än andra, och då är det viktigt att man uttrycker sig sjysst. Att tänka först och tala sen kan vara en bra övning för dig. Att till exempel säga någonting som folk kan uppfatta som att du tycker att blonda och blåögda är mer medmänskliga än andra är någonting som dina kompisar kan ta illa upp av. Undvik det.
 • Om du ÄNDÅ skulle råka påstå ovanstående; låt även detta ta tid att bli fixat. Vissa saker är svårare att förlåta än andra. Be om ursäkt på en gång och kompensera igenom att vara en bättre kompis nästa gång! Ett exempel på detta kan vara att sluta helt med att göra rasistiska blinkningar, alternativt att avgå och ge mer plats åt dina vänner. Ibland kan kompisar behöva lite lugn och ro och lite plats och tid att tänka. Ge dem det. Avgå.
Annonser

4 Responses to Kropp och knopp med Rakel

 1. talamod says:

  Hej tobbe, du får gärna bli kompis med mig och mitt inte så lilla gäng (vi är faktiskt nästan tredje största gänget i klassen). Vi gillar killar som vågar säga sånt som vanligt folk tycker.
  Justa hailningar från jimmie.
  Ps. Vi har rätt roliga utekvällar oxå, ta bara med ett juste järnrör så kan vi slå världen med häpnad

 2. Bodil Wallin says:

  Sndes direkt till Billstrm! andra sidan: Det r inte dumt med s’na politiska motstndare. De gr saken litet lttare infr nsta val. Kram

 3. Bodil Wallin says:

  Men hjlp, tredje sidan, tnk om det r tvrtom! Va?! Fr ont i kropp och knopp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: