Date med Chávez?

donjuan
Nya Don Juan?

Om jag någonsin gör en kontaktannons och behöver hjälp med beskrivningen av mig vet jag några som är katastrofalt dåliga på det.

Här är SvDs och DNs försök till att agera wingman åt Hugo Chávez
Hugo har ett dåligt sinne för ekonomi, så om du går på restaurang med honom, förvänta dig inte att han ska stå för notan, se tvärtom till att hålla hårt i dina slantar. Cháves är en galen knöl som aldrig tycks vilja släppa sitt järngrepp kring makt. Har du en gång gett honom tillåtelse att byta TV-kanal kan du hoppa upp och sätta dig på att fjärrkontrollen kommer att sitta som fastlimmad i hans feta hand. Gillar du killar som skyller ifrån sig? Ja då är Hugo rätt man för dig! Vem kissade på toaringen? USA! Vems strumpor ligger och skräpar i fotändan av sängen? USAs! Vem glömde plocka upp barnen från skolan? Ja, inte var det Hugo i alla fall! Och för guds skull, akta dig för att fråga honom om hans barndom. Palla höra Jag-var-en-fattig-pojke-som-växte-upp-i -ett-skjul-historien, så sjukt lame och uppenbart ute efter uppmärksamhet … Så! Sugen? Ring SvD/DN så ska vi se om vi kan ordna en date!

Tack för den flersidiga och patoslösa nyhetsrapporteringen! Om jag var Hugo skulle jag kanske vilja att man åtminstone nämnde den avsevärt minskade fattigdomen eller den nästan utrotade analfabetismen.  Nu när man läster tidningen kan man nästan höra journalisten fnysa åt ALLT som han gjorde. Till och med hans barndom lyckas de få låta löjlig. Visst är det viktigt att man rapporterar om de brister Chávez åsamkat Venezuela, men det sitter väl på sin plats att ge en aningen mer varierad redogörelse?

Annonser

2 Responses to Date med Chávez?

  1. talamod says:

    Asså du har ju inte fattat grejen. Det spelar ingen roll hur mycket bra som en politiker gjort om man tillhör FEL sida. Då är allt per definition dåligt. För om venezuelanerna röstat fram en god kapitalistisk förespråkare så hade de ju haft de ännu mycket bättre…eller?

  2. Bodil Wallin says:

    N, varfr vara nyanserad nr man redan vet hur det r? Med allt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: