När jag blir stor ska jag bli utredare

poliz

Lystring! Ikväll öppnar polisen sin tipstelefon! Det skedde nämligen ett ganska så brutalt mord för ett tag sen och nu vill polisen veta om just DU har sett eller hört någonting.

Mordet skedde klockan 23:21 den 28 februari  korsningen Tunnelgatan-Sveavägen… år 1986. Så, har DU några tipz? Tveka inte, ring: 114 14!!!!

Personerna i palmeutredningen måste ha det slappaste jobbet ever. Låt oss föreställa oss en vanlig dag på kontoret: Man kommer till jobbet, kokar en kopp kaffe. Grämer sig över att barnen inte åt frukosten snabbt nog, så man var tvungen att springa till tuben och nu sitter man där. Svettig. Anfådd. Utmattad. Man öppnar palmefilen som så många gånger förut. Det är en tunn mapp. Man bläddrar. Man tar en sipp kaffe. Förargar sig över att Lasse tagit kontorets bästa kaffekopp – IGEN. Man fyller i alla tomtum i bokstäverna R O P Å A D Ö Ä och B. Det blev inte lika snygg som man föreställt sig.

Men nu måste någon ha fått nog. ”Gör någonting Palmegruppen, GÖR NÅGONTING!”. Den oväntade väckarklockan som påminde gruppen om dess totala brist på mening resulterade i en veckas brainstorming. Och det var då man kom på den geniala idén med tipstelefon. Varför är idén genial? undrar ni. Är det för att 27 år gamla tips är kända för att vara trovärdiga och tillförlitliga? Nej, palmegruppens senaste drag är briljant eftersom de än en går får återgå till sin favoritsysselsättning: att göra ingenting (förutom att lyssna på 27 år gamla tips)

Annonser

3 Responses to När jag blir stor ska jag bli utredare

 1. talamod says:

  Nej tänk om man la resurser på brott som sker nu. Idag. Voine voine. Utredarna skulle då få träffa levande gärningsmän.

 2. Görel Löwe says:

  Antar att det inte är lika spännande att lösa ett litet trist dråp pga sprit,hustrumisshandel som slutar fel,trista knarkuppgörelser mellan några pundare som bara blir ett i en dammig pappershög… som om man skulle lyckas lösa Palmemordet….Tänk vad kändis man skulle bli då?…
  …..det blir man väl inte på trista vardagsdråp i förorten…

  EX: ” Vi har nu efter hårt spaningsarbete lyckats lösa Virriga Ville som dog tragisk av en ålder av 49 år.
  Det var Osunde Orvar som av misstag snubblade onykter på hallmattan och landade olyckligt med de dyra dropparna med flaskan och då av misstag slog en pava Rosita i huvudet på Kajjan när han låg och sov på golvet…”
  Vi kan nu inkassera en belöning på 2 miljoner kronor! Hurra!”……………..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: