Samtidigt i Tyskland

amazon
Några anställa hos Amazon

Det har uppdagats att arbetsförhållandet på lagret hos företaget Amazon varit lite märkliga. På detta uppfostringsläger á la nazistägt väktarbolag var det nämligen ordning och reda som gällde. Kroppsvisitationer, övervakning, razzior, trakasserier tydligt riktad mot mörkhyade anställda och oförklarliga uppsägningar som resulterade i att man fick ta sig hem (från Tyskland) för egen maskin. Med andra ord: märkliga arbetsförhållanden.

Ni kanske tycker att detta låter lite taskigt mot de anställda. Ni kanske får associationer till valfritt gammalt koncentrationsäger. Ni kanske tycker att Arbetsförmedligen åtminstone kunde slängt ett litet, litet öga på Amazons facebook-sida där typ asmycket kritik angående inhumana arbetsförhållanden står klart och tydligt. Ni kanske rent av tycker att Arbetsförmedligen är skyldiga dessa ungdomar en ursäkt för att bussat iväg dem till ett jobb med väktare anställda på ”hess-secutity” (och ja, hess kommer från Rudolf Hess, och ja, Hess-secutiry ägs av en nazist). Ni kanske tycker att Arbetsförmedlingen borde blåst av hela projektet efter att kontraktet misstänksamt nog ändrats i sista sekund. Det kanske ni tycker.

Men jag säger: öppna era sinnen! Försök att tänka lite POSITIVT för en satans gång skull. De här ungdomarna behöver ju aldrig mer bli anklagade för att vara otuktade snorungar, de kommer att ha en gammalmodig uppfostringsmetod fastetsad i ryggraden livet ut och det har vi nazisterna att tacka för. Aldrig mer uppfälld toasits! Aldrig mer hår i duschen! Inget mer drickande direkt ur mjölkpaketet! Aldrig mer sova till efter 10.00! Diskad disk! Förbättrad personlig hygien! Inga fler tamponger i toaletten! Exemplen är oändliga. Det enda vi måste vänja av ungdomarna vid är den spontana heilningen som görs efter tilltal, följt av ett klart och tydligt ”Heil Amazon!”. Men det går nog fort.

Annonser

2 Responses to Samtidigt i Tyskland

  1. talamod says:

    Kan man som förälder beställa den här optionen av arbetsförmedlingen? Eller ännu bättre, kanske nåt för Jan Björklunds nya skola? Som riskkapitalist ser jag stora ekonomiska möjligheter i detta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: