Leave Reumatikerförbundet alone!

Namnlös
Jag ber om ursäkt för en hemsk och tråkig bild idag

De senaste dagarnas uppdagande om Reumatikerförbundets pengasvinn har tagit hus i helsike. Utöver de 8 miljoner som spårlöst gått upp i rök har VD:n för Reumatikerförbundet, Anne Carlsson, (lite smått blåögt) trott att hon kunnat få:

 1. Fri bostad i Stockholms innerstad
 2. Inredning till bostaden
 3. El
 4. Telefon
 5. Bredband
 6. Kabel-tv
 7. Städning
 8. SJ-kort

betalat av reumatikerförbundet, helt skattefritt. Rena rama julafton (konstant i 7 år)

Folk blir upprörda, folk blir arga, för det finns ingenting som upprör lika mycket som skattefusk. Ingen vill ju bli dragen vid näsan. Ingen vill upptäcka en dag att sina hårt förvärvade skattepengar gick till inget annat än Anne Carlssons möjlighet till att gratis kunna kolla på samtliga avsnitt av Sex and the city samt spela Quizkampen hela vägen till jobbet. Aaah! UPPRÖRANDE!!

Men jag ska gjuta olja på vågorna och ge den sanna förklaringen till Anne Carlssons verklighetsfrämmande beteende. Anne är inte född i farstun, hissen går hela vägen upp till hennes tvåa i innerstan. Problemet ligger inte i Annes intelligens, den ligger i lederna. Givetvis tyckte hon att det var märkligt att hon fick så här mycket prylar avdragsgillt. Hon kunde ha skrivit en liten rad om det i deklarationen OM DET INTE VORE FÖR HENNES REUMATISM. Har ni någonsin sett en blind tända lampan? En döv koppla in hörlurar i iPoden? En rullstolsburen springa till bussen? Trodde inte det va! Precis som dessa personer är är Anne oförmögna att genomföra vad andra anser vara banala och vardagliga aktiviteter, och dit hör att fylla i deklarationen. Det är faktiskt den enda logiska förklaringen jag kan komma på.

Annonser

3 Responses to Leave Reumatikerförbundet alone!

 1. vera says:

  Tycker det är så himla tråkigt med alla dessa människor som utnyttjar systemet så brutalt. Man blir så trött på att de helt verkar sakna moral och realistiskt tänkande. Å andra sidan är det egentligen inte det som är problemet, utan snarare att systemet är uppbyggt som det är. Borde inte vara lika lätt att svindla omkring på dessa sätt. Aja, människan är girig, kanske bara ska acceptera!!

 2. talamod says:

  Röda korset, stadsmissionen, … det ingår nog bara processbeskrivningen som varje ny Chef för en ideell organisation får i handen och sen följer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: