Text om ingenting

kohäst
Vem ser skillnaden i vilket fall?

Hästköttsskandalen. Så kallas den. Färdig lasange med upp till 100% hästkött. Skam och vanära! ropar press och konsumenter. Mums! ropade samma personer vid senaste avnjutandet av rätten.

Findus sitter inte längre säkert i sin sadel och har kanske gått lite för länge längs sina hyllor och sniffat sig yra av helfabrikat och stanken av rumänsk lögn, och nu måste de dra tillbaka sin käpphäst, man har helt klart satsat på fel häst. De olika företagen som verkar ligga bakom detta (mer eller mindre ovissa) lär ju inte ha alla hästar i stallet, då de glatt langat vidare varorna för allt vad tygen höll utan att böja ett enda utropstecken till frågetecken när köttet kostade typ 0 spänn. Någon har ljugit bättre än en häst travar, och inte en enda själ har lagt hämsko på det, men denna någon kommer snart att få stiga ned från sina höga hästar. Nu läggs manken till, man har stramat till tyglarna och massa dna-tester á 400 € ska genomföras i Sverige, och i Europa ska 4000 ytterligare tester göras. Ett pris jag personligen tycker är i hästväg, då det inte verkar som att någon har tagit skada.

Det är sant att det är lite märkligt att Findus säger ”omsorg om varje detalj” på sina förpackningar, när de i själva verket inte har en susning om vad som har föregåtts. Men som sagt, ingen verkar ha lidit. Vi kanske måste face the facts att hästar egentligen inte finns.

Annonser

2 Responses to Text om ingenting

  1. talamod says:

    Ja, bäst att inte skåda given häst i munnen! Bäst att ta sina apostlahästar och bege sig nån annanstans. Fast man vet ju att om man faller av hästen ska man snabbt upp i sadeln igen. Men hästskojare har det alltid funnits…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: