Hur man dödar självförtroende

hollister
Här är jag och mina fula vänner på arbetsintervju på Hollister

Hey! What’s up?

Ja, Hollister, vad är upp? Jag har hört att ni anställer söta 17-åringar utan avtal för att efter någon månad lämna dem utan jobb. DET är vad som är upp.

Mitt hat mot klädkedjan Abercrombie & Fitchs ungdomsmärke Hollister kan ha sitt ursprung i anvundsjuka, vem vet? Butiken fylld med parfymluktande ungdomar med oklanderlig hy och perfekta lockar, grabbar med biceps lika fasta som husfasaden och med lika solbränd hy som när en annan spenderat en livstid  i solariet. Ständigt frågande om hur läget är. På engelska.

Hur som haver har jag nu hittat en acceptabel anledning till min brinnande avsky. I Malmö har över 60 stackars attraktiva ungdomar blivit utan jobb. Varför? Ja, det vill Hollister inte säga, fast än att precis alla vet vad som är i görningen. Alla vet att Hollister rekryterar sina anställda på samma vis som pöbeln letar ragg. Är han/hon snygg? (samt: kan han/hon säga ”hur e läget?” på engelska?).

Därför har Malmö nu fyllts med ynglingar till brädden fyllda med skam efter att fått reda på att de inte längre duger för Hollister. Det vill säga att de inte är tillräckligt snygga (eller kan säga ”hur e läget?” på engelska).  Ja, Hollister, ni vet sannerligen hur man dödar självförtroende på mest effektivt sätt.

Catch you later!

Annonser

11 Responses to Hur man dödar självförtroende

 1. talamod says:

  Nej det är nog en merit för framtida CV att säga att män sparken från ett sånt företag. Det tyder antagligen på att personen hade mer än en hjärncell!

  • talamod says:

   ..att man fått sparken..

  • rakellowe says:

   Haha, kanske… Men fan vad jag hade skämts om jag hade fått spraken. Ingen vill ju höra att den är ful

   • talamod says:

    Vem sa ful… antagligen kunde personen svara på tilltal, inte bara fråga whats up? Och det tyder på spår av intelligens och hjälper ingen skönhet i världen längre. Gu nåde om du är snygg OCH intelligent…då kanske du inte tar idiotorder, som typ, stå halvnaken i en affär och säg whats up? Nä hävdar det är en merit att sparken från ett sånt ställe. Att ens söka jobb där är som att delta i Big Brother, lr vad det heter nu fortiden!

   • rakellowe says:

    Haha, din slafsskrivare. Poängen är i alla fall att de är taskiga som utnyttjar dessa ungdomar

 2. talamod says:

  Taskiga-ja. Härska genom att söndra en urgammal teknik. Så jag vidhåller sök inte ens jobb där! Må de stå personallösa!

 3. Bodil Wallin says:

  Vad bra du skriver! Roligt! Rappt! Fortsätt! Kram mormor. Ska läsa igenom allt du skrivit. Återkommer.

 4. vera says:

  ”Ständigt frågande om hur läget är. På engelska.” Hahaha! Är i sanning patetiskt att bygga hela sitt varumärke kring snygga människor, speciellt när de är så unga. Känns som någon form av utnyttjande. Plus att det givetvis är töntigt att de ska envisas med att låtsas som att affären ligger i Kalifornien – vi är i kalla Sverige, sätt på dig en tröja!!!!

  • rakellowe says:

   Jag skulle skämmas ögonen ur mig om jag var de. Fatta att ha en arbetsbeskrivning som säger ”spruta parfym i 8 timmar” eller ”hälsa alla välkomna på engelska”. Man måste känna sig så obotligt fånig efter en arbetsdag där.

   • vera says:

    Haha ja, typ få lite av en existentiell kris. Ifrågasätta vad fan man gör med sig själv och sitt liv. Plus att alla måste få bad eyesight med tanke på att de ”jobbar” i totalt jävla mörker. Så dunkelt där inne!! Antagligen för att man inte ska se hur fula kläderna är, eller vad de kostar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: