Det här blogginlägget kan få dig att hata livet

fejjan

Våra polare i Europa har gjort en studie om facebook. ”Hörde jag facebook?” tänker ni då. Ja, det gjorde du, men vad är det för ”studie” tyskarna har gjort om facebook? Den verkar så omåttligt oseriös så det bara tjuder om det. Här kommer ett citat från artikeln i SvD (med rubriken ”Facebook kan få dig att hata livet”):

Då de 357 deltagarna i studien, främst tyska universitetsstudenter, ombads ranka anledningarna till varför någon skulle må dåligt av Facebook angav 1 av 3 avundsjuka som en möjlig orsak.

Här kommer min lista över vad jag tycker är oseriöst med både den här undersökningen och den här artikeln:

  1. 357 personer har deltagit i den här ”undersökningen”. Bara där vill jag höja ett frågande ögonbryn. 357, jag har ju fler vänner på facebook än så. Och när det dessutom uppges att de flesta av dessa varit tyska universitetsstudenter verkar det som att fallet verkligen har varit så – att någon har gått ut med en undersökning… på sin facebook… till sina universitetskompisar. Oseriöst underlag.
  2. Undra vilken slutsats man kommer till om man går ut med frågan ”säg några anledningar till varför du mår dåligt av facebook”? Att folk mår dåligt av facebook, eller kanske att folk mår dåligt av facebook?? Oseriöst ställda frågor.
  3. Varför välja en så överdrivet dramatisk rubrik? ”Facebook kan få dig att hata livet”. Det var ju inte ens det som var summan av kardemumman. Var fick SvD det ens ifrån? Draget direkt ur röven. Oseriös rubrik.
  4. Varenda sate vet väl att ens facebook-liv är något foster skapat av ens inre djupaste önskan om att vara poppis, snygg, aktiv, smart, rolig blablabla. Blev tyskarna förvånade när de insåg att folk loggar in på facebook och känner lite avundsjuka? DET ÄR VÄL DET SOM ÄR HELA DET FÖRBASKADE KONCEPTET?? Oseriös slutsats.

Allt är oseriöst. Kan inte tyskarna göra någonting de är bra på istället? Hålla sig till sin hörna. Typ brygga öl, klä sig i läder, ha fördjävlig musiksmak, starta världskrig och sånt?

Annonser

3 Responses to Det här blogginlägget kan få dig att hata livet

  1. talamod says:

    Hmm, tyskArnas slutsats var ju precis det JAG kom fram till…med ett underlag på 7 pers, varav 4 tillhörde familjen. JAG är nog oseriös.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: