Om saltsjöbanan vore ett blogginlägg…

thorre

Tack! Det var som jag trodde. Inte  skulle väl någon vilja knycka saltsjöbanan? Det sämsta transportmedlet världen skådat näst efter häst och vagn. Vad skulle liksom motivet vara? Att städerskan ville till vilket pris som helst ta sig till Neglige? Denna gudsförgätna plats, fylld med flingsalt och människor som i sann Janne Josefsson anda tror att folk tigger pengar för skojs skull.

Nej, det är väl klarare än korvspad att ingen skulle vilja stjäla detta missfoster till ”färdmedel”. Vedervärdig, skranglig, bökig, ful. Om saltsjöbanan vore en människa skulle den vara Thorsten Flinck. Gammal och sunkig.

Om saltsjöbanan kunde prata skulle den säga: ”jasså, du ville prata ombord? Nej, siddu det får du inte, jag ska se till att ljuden utifrån ska vara näst intill öronbedövande så att en konversation blir helt omöjlig att ha” ”jaha, du tycker att saltsjöbanan ska gå lite oftare? Nej, men det tycker inte jag. En gång i halvtimmen ska den gå högst, så sitt nu snällt och vänta”

Om saltsjöbanan vore en alkoholhaltig dryck skulle den fan vara whisky. För precis som saltsjöbanan ska den vara gammal, fylld med skit och bara avnjutas av människor med mycket pengar.

Så nej, det är väl då mer självklart än självaste solen att den där städerskan inte hade stulit fanskapet? Idiots.

Annonser

7 Responses to Om saltsjöbanan vore ett blogginlägg…

 1. rakellowe says:

  För precis som saltsjöbanan ska den vara gammal, fylld med skit och bara avnjutas av människor med mycket pengar.

  True dat.

 2. talamod says:

  Men det kändes ju så trovärdigt att en kvinna på 20 år, staderska, skulle vilja köra ett stort hjuldrivet fordon i hög hastighet rakt in i ett bostadshus…not! Statistiskt sett är det män som snor/kör snabba (obs! ) fordon i syfte att 1. Impa på någon eller 2. Ta livet av sig på ett brutalt uppseendevackande sätt eller 3. Bevisa sin odödlighet.
  Alltså SLs/Arrivas ledning måste gått i Telias dumhetsskol (jnf med Nyberg som var såå impad av den Uzbekistanska diktatorns dotter som ena dagen var professor, andra popsångerska och tredje konstnär) Asså…finns det ett tak för dumhet?

 3. Jerra says:

  Snacka gärna skit om Saltsjöbanan, och för all del om Thorsten Flinck. Men säg inget ont om whiskey, livets vatten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: