Stroppiga gubbar får för mycket uppmärksamhet

Handsken är kastad! Din bastard! Din fähund!

Jag har läst om de pompösa herrarna Göran Malmqvist (ledamot i Svenska akademin och Kungliga vetenskapsakademin VAD NU ÄN DET INNEBÄR) och Li Li (någon form av poet som har översatt nobellpristagaren Tranströmers dikter till kinesiska)

Brevduellen, som jag skulle vilja kalla bråket, har sin grund i att Li Li översatt Tranströmers dikter sugigt och Göran Malmqvist, språkets apostel, lackade. Li Li svarar tydligen med att skriva en (enligt mig) något bristfällig dikt på sin blogg där han porträtterat ett par bestående av en ung kvinna och en gammal man som paddor och horor.

Malmqvist, som har en (asmycket) yngre fru (43 år yngre), tog åt sig och och snackar med sin bundis Per Wästberg (också ledamot i Svenska akademin) över mail. Där smider de uppblåsta aristokraterna sin plan att ”förgöra” Li Li, ”krossa honom som en lus med tumnageln” (hur ofta man nu gör det…äcklig liknelse, Malmqvist)

Min kommentar till det hela är: Hur kan man ta sig själv på så stort allvar?
Li Li får kritik, och reagerar inte som en vanlig människa skulle göra: ta åt sig, lyssna, värdera kritiken osv. utan skriver en taskig dikt (lol, det finns effektivare sätt att förnedra) Malmqvist läser en dikt (förmodligen) riktad mot honom och reagerar inte heller som en vanlig människa. (dvs. skita i det hela, och skratta åt det faktum att någon har försökt vanhedra honom meg hjälp av en dikt) Istället väljer han att med vilje planera att översätta Li Lis dikter dåligt och ge dem dålig kritik, med flit.

limalm_990652c

Så här kanske det kommer att se ut vid Lis och Malmqvists nästa möte!! Allvar!

Annonser

2 Responses to Stroppiga gubbar får för mycket uppmärksamhet

  1. Talamod says:

    Jag säger då det- Gubbvälde!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: